X Games photo description icon Øyvind Kirkhus fra Bærum (18) holder seg fast i startgaten under et voldsomt vindkast på Dombås i dag.
Photo credit icon SAHR/ Gizmo Johnsen

X Games Norway-kvalifisering på Dombås utsatt til søndag

Dombås, 10. april 2021 Konkurransene i snowboard og ski skulle vært gjennomført i dag, men på grunn av sterk vind er finalene i X Games Norway-kvalifiseringen utsatt til søndag. Det var 18 m/s i kastene i dag.

Det er meldt sol og vindstille i morgen. Da får vi lav risiko, høyt prestasjonsnivå og fantastiske bilder her fra Dombås. Utsettelsen var en enkel beslutning som alle var enige i, sier Henning Andersen, som leder X Games i Norge.

Ti snowboardere og ti skikjørere skal kjempe plasser til X Games Norway 2022. Disse billettene henger høyt for utøverne, og det er forventet internasjonalt nivå på kjøringen i morgen. Parken i Dombås Skiheiser holder X Games-standard. Tilbakemeldingene fra utøverne er at parken er svært god.

Vinneren i hver konkurranse får billett til X Games Norway 2022. Skulle Marcus Kleveland vinne snowboardklasse, får nummer to billetten.

Konkurransene sendes ikke live på tv, men fans kan følge utøverne og action på:

Facebook: facebook.com/xgamesnorway

Instagram: @xgamesnorway

TikTok: xgamesnorway

Pressen har anledning til å dekke konkurransen fra anlegget. Kontakt Henning Andersen (90695119) i forkant for å avtale tid og eventuelle intervjuer. Vi produserer videoer, stillbilder og oppsummering fra konkurransen, som også kan leveres til media.

 

Tider:

Finale ski: 09.30

Finale snowboard: 12.00

 

Konkurransen er ikke åpen for publikum.