Over og ut for X Games i Norge

X Games-debatt og votering ferdig på Stortinget:

Det ble flertall mot FrPs dokument 8-forslag på Stortinget i dag. Den norske AP/SP-regjeringen med støtte fra SV stemte mot, og da er det slutt for X Games i Norge.

- Vi kontakter departementet umiddelbart for en styrt avvikling av X Games i Norge, sier Henning Andersen, daglig leder i SAHR, som organiserer X Games i Norge.

Slopestyle-konkurransen for jenter og gutter fra ni europeiske nasjoner ble gjennomført i helgen på Dombås, men vinnerne vil med dagens vedtak ikke få plasser til X Games Norway 2023 all den tid arrangementet ikke vil finne sted. Skateboardkvalifiseringen som var planlagt i Skur 13 i mai blir ikke gjennomført

- Nå som vi vet at X Games er ferdig i Norge, så er det meningsløst å sette opp den konkurransen, sier Andersen.

Terje Håkonsen og Henning Andersen har lagd snowboard-konkurranser sammen i Norge siden 1999. Det har blitt The Arctic Challenge, Snowboard-VM og X Games på norsk jord som følge av deres gode samarbeid. Den internasjonale snowboard-turneen TTR ble også startet av de to i samarbeid med uavhengige snowboard-arrangører i hele verden. På sitt beste hadde TTR 400 medlems-events i Europa, Nord-Amerika, Sør-Amerika, Asia og Australia/New Zealand.

- Det er vemodig og trist at det er over, men alt har sin tid. Det er mange i Norge som har vært på den magiske utviklingen vi har fått gjennom disse begivenhetene. Det har vokst frem en hel bransje på internasjonalt nivå. Jeg tror alle er lei seg i dag, men samtidig tror jeg de er stolte av hva de har vært med å bygge opp, avslutter Andersen. 

X Games photo description icon Big Air på Tøyen i 2016
Photo credit icon Jan Petter Dahl - TV2