X GAMES NORWAY / Artikler

Artikler

Utsetter til 2023

"Det blir helt feil å planlegge store og internasjonale publikumsarrangementer som X Games Norway nå. Ny virusvariant og inngripende tiltak på kort varsel gjør det urealistisk og uforsvarlig å si at vi samles på Lillehammer i mars 2022" Sier Henning Andersen, daglig leder i SAHR (som arrangerer X Games Norway).

Brage Vestavik på #RealMTB

Brage Vestavik fra Mysen vant soleklart Fan Favorite i X Games #Real Mountain Bike med over 50% av stemmene! Brage og Blur media fikk også sølv av dommerne i selve konkurransen, med video filmet i deres egen selvbygde backyard!

Kvalifiseringene streames live

Søndagens konkurranser ble filmet og streamet live av Petter Ulsletten. Petter skulle egentlig bare filme for å klippe edits for X Games Norway, men endte opp med å streame begge konkurransene live. Med hjelp fra Kolbjørn Hjartholm på scooter klarte han å fange over 70 runs i finalene.

Schjerve og Kleveland vinner

Sebastian Schjerve vant ski-konkurransen og Marcus Kleveland vant snowboard-konkurransen. Men siden Kleveland allerede er kvalifisert til X Games Norway, går kvalikplassen til Markus Olimstad.

X Games Norway-kvalifisering på Dombås utsatt til søndag

Dombås, 10. april 2021. Konkurransene i snowboard og ski skulle vært gjennomført i dag, men på grunn av sterk vind er finalene i X Games Norway-kvalifiseringen utsatt til søndag. Det var 18 m/s i kastene i dag.

Ståle Sandbech med på #RealSnow

RealSnow er en videokonkurranse hvor seks utøvere parres opp med en filmer og konkurrerer om å lage den beste editen. I 2021 er Ståle Sandbech en av deltagerne. Editene lanseres på X Games sine sosiale medier 22. mars.

X GAMES NORWAY / InstaWall

InstaWall

X Games er en årlig sportskonkurranse innen en rekke grener kategorisert som action sport, som eies av den amerikanske sportskanalen ESPN. Det første sommer-X Games ble avholdt i Rhode Island i 1995. I USA er X Games delt opp i sommer- og vinterkonkurranser, mens i Norge kombineres ofte sommer- og vintersporter. X Games arrangeres i Norge av det norske selskapet SAHR, og den første konkurransen ble gjennomført i Oslo i 2016.