11
Mars 2017

Author: Fredrik Fløgstad

Photo: Bødvar Hole & Caroline Strømhylden

X Games Village

Det er mer enn bare hopp og konserter å oppleve i Hafjell denne uken. Nede bak Ryk og Reis finner du X Games Village. Her har alle sponsorene satt opp stand, og flere tilbyr underholdning som kan holde deg varm mellom slagene.

 

Mountain Dew, DnB, Renault, Rema 1000, Snowskate, Norsk tipping, her er det litt av hvert som har satt seg til rette mellom snøfonnene. Flere har også aktiviteter hvor du kan vinne saker og ting. Og hvem liker ikke å vinne. Hadde bare Norsk Tipping hatt en egen Lottotrekning for X Games hadde jeg ikke forlatt teltet deres.

 

Til å være et arrangement med såpass ekstrem profil er det overraskende laid back og chill stemning i villagen. Folk sitter henslengt i campingstoler, noen ruller frem og tilbake i en liten halfpipe for skateboard (på fjellsko, jeg hadde knust tenner med så lite taktil tilbakemelding fra underlaget) og andre prøver seg på Snowskates i en liten bakke anlagt for anledningen. The Dew-crew drar rundt et lass med Mountain Dew på akebrett og deler villig ut til publikum. Og inne i et hjørne står det en mann med skjegg og strykehjern, han glider et brett.

 

Helt ved inngangen er det en gjeng med favnen full av gule flasker. Det er Mountain Dew-crew ute på tur for å utfordre publikum i bottle-flip. Denne farsoten som har gått sin seiersgang i sosiale medier den siste tiden. Jeg trodde den hadde dødd ut, men det ser ut til å være mer populært enn noen gang. Utordringen er å kaste en flaske i lufta, og få den til å lande stående. Klarer du dette blir du dagens helt, og vinner luer, briller og anna stash. Jeg liker tro jeg tar ting lett, men den gang ei. En karriere innen bottle-fliping er ikke hva jeg bør satse på.

 

 

Renault har gode vafler. Kantinene på jobb har vaffel hver tirsdag og torsdag, og hjernen min, som ikke får vafler andre dager, må ha hoppet av hengslene for plutselig hadde jeg torsdagsfølelse. Det er jo lørdag, for noe tull. Ut av øyekroken ser jeg hva som bare kan beskrives som en sweet gaming-rigg. Tre store skjermer rundt en stol og ratt. Racingspill! Fudge yeah. Jeg hopper ned i stolen og prøver huske tilbake til mine glansdager med WRC på Playstation 2.

Dette er ingenting som WRC på Playstation 2!!! Stolen rister, rattet hopper, bilen sklir, jeg blir frustrert og i løpet av de få minuttene jeg sitter i stolen er jeg mer på skogtur enn på veien. Jeg klokker inn på fine 3:49:6. En tredjeplass. Skal nevnes av tre som hadde prøvd seg, og godt over ett minutt bak. Så med mindre ingen andre setter seg i stolen vinner jeg kanskje goggles. Jeg rister av meg skuffelsen og trasker videre.

 

GoPro deler ut kamera hver dag. Noe som jo er veldig snilt av dem, for jeg har ikke et vanlig kamera engang. Det var tydeligvis en veldig populær tjeneste, så jeg måtte sette meg på en venteliste. Eller deltagerliste som de kalte det.

 

Norsk tipping! Lønninga har ikke kommet på bok enda, så kanskje jeg kan vinne litt spenn. Det kunne jeg ikke, men det ser ut som de deler ut mye annen stash i det store teltet sitt. Ikke trenger jeg gjøre annet enn å skrive navnet på en lapp, og plutselig er jeg med i trekningen av et signert Snowboard av Ståle Sandbech samt instruksjon i enten bakke, trampoline og 2 timers heiskort. Supert, jeg har alltid hatt en drøm om å ta salto på tramolinene til naboen uten å stupe inn i gjerde.

De har også en HTC Vive en kan prøve, men det var litt spøkelser i maskineriet, jeg måtte komme tilbake senere.

 

Det er sikkert mer å gjør her nede, og i løpet av kvelden skal jeg ha ett ekstra øye på telefonen. Etter alle disse konkurransene jeg har skrevet meg opp på er det nødt å komme minst en telefon med god beskjed. Hadde vært kjekt med et nytt brett. Eller kanskje et GoPro-kamera. Hadde for så vidt sagt meg fornøyd med en lue fra Dew for det er kaldt her i Hafjell. Jeg får springe finne de og flippe litt mer flasker.

Pin It on Pinterest

Share This