10

Mars 2017

Author: Lisell Hagen

Photo: Fredrik Olastuen

Fire nordmenn klare for slopestyle finale

Gutta kjempet hardt for å sikre seg en plass i kveldens slopestyle finale

Det var totalt 15 kjørere som kjempet om åtte plasser til kveldens finale. Norge var sterkt representert med hele fem kjørere. Etter skyhøyt nivå under gårsdagens big air kvalifisering skuffet ikke gutta i dag.

Med knallsol og blå himmel strømmet publikum til slopestyle coursen. Alle kjørerne hadde to run, hvor beste poengsum gjelder. Eric Beauchemin som skadet seg under Big air kvalifisering i går stilte ikke til start under dagens slopestyle kvalifisering. Emil Ulsletten var først ut av de norske gutta. Dessverre var det ikke dagen for Ulsletten som falt i begge run.

Storfavoritten Marcus Kleveland var siste mann ut. Han falt i første run, noe som skapte enorm spenning før han droppet ut som siste mann i run to. Kleveland skuffet ikke å endte opp med 84poeng og en femte plass totalt. Unggutten fra Dombås kjørte sitt første X Games i Aspen januar, der gikk han av med gullet i slopestyle og sølv i Big air. Kleveland er kvalifisert i begge grener i Hafjell og forventningene er skyhøye.

Totalt gikk fire nordmenn til finalen, Mons Røisland, Ståle Sandbech og Torgeir Bergrem som alle levert bra under kvalifiseringen. De får selskap av Sven Thorgren, Sebastien Toutant, Max Parrot og Mark McMorris. Bergrem og Kleveland vil også kjøre big air finale lørdag.

Disse kjørte kvalifiseringen:

Roope Tonteri (FIN)

Brock Crouch (USA)

Torgeir Bergrem (NOR)

Emil Ulsletten (NOR)

Red Gerard (USA)

Sven Thorgren (SWE)

Brandon Davis (USA)

Mikey Ciccarelli (CAN)

Sebastien Toutant (CAN)

Mons Røisland (NOR)

Max Parrot (CAN)

Ståle Sandbech (NOR)

Mark McMorris (CAN)

Tyler Nicholsen (CAN)

Marcus Kleveland (NOR)

Resultater slopestyle kvalifisering menn:

1: Sven Thorgren (SWE) 92.66

2: Sebastien Toutant (CAN) 90.00

3: Max Parrot (CAN) 86.00

4: Mark McMorris (CAN) 85.00

5: Marcus Kleveland (NOR) 84.00

6: Torgeir Bergrem (NOR) 83.66

7: Ståle Sandbech (NOR) 81.00

8: Mons Røisland (NOR) 80.00

 

Pin It on Pinterest

Share This