10

Mars 2017

Author: Fredrik Fløgstad

Photo:

Ski-ordbok for uinnvidde

Ordboken for uinnvidde til Snowboard ble såpass godt mottatt (av mamma) at jeg tenkte det var på sin plass med en for ski også.

 

Triksene på ski er stort sett bygget opp på det samme prinsippet som Snowboard, men med noen forskjeller. Personlig har jeg ikke stått en dag på ski de siste 5årene, så dette blir en amatørs guide, skrevet av en amatør. Vi er med andre ord alle i samme båt her.

 

Skibevegelse: Ski har, til forskjell fra Snowboard, to planker under bena sine. Dette gir litt flere muligheter når det kommer til å bevege bena.

 

Iron cross: Da krysser du skiene foran.

Dumpshoot: Krysser skiene bak.

Daffy: Spark en ski fremover og en bak.

 

Så er det to varianter der dette kombineres; Screaming semen og Zutzik.

 

Så kommer vi til grabs. Det er mange, for mange til at jeg vil skrive de her av frykt for å bare ende opp med en lang liste

Indy: Her holder du under høyre ski

Mute: Her holdes det under venstre ski, og krysser skiene

Method: Samme som mute, uten å krysse skiene

 

 

 

Ja, nå har jeg kommet så langt i min gravende journalistikk, at jeg innser dette er håpløst. De har jo laget et nytt navn for hver eneste variant av triksene der de legger inn et nytt element. De kan ikke ha Zutzik etterfulgt av noe nytt. Neida, her kommer ”Rocket air”, som er en Zutzik etterfulgt av grab under venstre ski. Hvorfor ikke bare si ”Zutzik mute” ? Det er en gåte for meg. Jeg gir opp denne posten.

 

Rotasjon, her er vi inne i en gate hvor det gir mening igjen. 180, 360, 540 og helt opp til 1440. Roterer rundt sin egen akse. Alt vell og bra.

Switch spins er det samme, bare at de renner baklengs inn mot hoppet.

Bio spin: Er når du legger inn en halv rotasjon i spin, og dermed ligger paralelt med bakken i lufta.

 

Flips er også egentlig ganske greit rett frem. Her flipper du.

Front flip: Du tar salto fremover

Back flip: Her tar du bakover

 

Rails er altså disse gjerdene som folk insisterer på å sette midt i løypa. Jeg vet at du hjemme i hagen helst setter opp et gjerde på tvers av den retningen de du vil holde ute kommer fra. I bakken gjør vi det annerledes, og setter de i lengderetning. På den måten kan de skli av gårde og kose seg. God stemning.

Regular: Her er railen sentrert under skiskoen.

Combo grind: Når de bestemmer seg for at en ikke er nok, og hopper videre til en annen rail i lufta.

One footer: En fot på railen, enkelt og greit.

 

Ja, det var hva jeg klarte grave frem om denne sorten. Håper dette hjelper noen av dere å fremstå som litt mer rutinert enn dere kanskje utgir dere for i dag.

Jeg skal hvertfall name-droppe hardt på after party i kveld.

Pin It on Pinterest

Share This