10

Mars 2017

Author: Fredrik Fløgstad

Photo: ESPN action sport

Finale Slopestyle damer Snowboard

Kveldens første finale. Kan Silje Norengdal sikre norges tredje gull, eller ville noen andre trekke det lengste strået.

 

Åtte jenter stod på toppen ei Norsk, ei Canadisk, ei Østerriksk, ei Nederlandsk, ei Finsk og tre fra USA. Kun ei av de ville stå igjen i bunn med gull rundt halsen.

 

Publikum hadde for anledningen pakket seg tettere enn vi har sett så langt under X-Games i Hemsedal. Og det var bra liv, jeg har fra pålitelige kilder at Petter Pilgaard ble observert ikke langt fra målområdet, men hvor pålitelig er vanskelig å bestemme.

 

Enni Rukajärvi fra Finland var første mann ut, og startet med et fabelaktig run. 80 poeng senere og ingen i første heat klarte tufte Enni. Enni var derimot ikke fornøyd med det, og i sitt andre løp forbedret hun det like godt til 85.33 poeng.

Alle forstod at hun mente alvor.

 

Til å ha vært i ledelse en hel runde tok det bare to til løpere før hun ble dyttet ned. Anna Gasser, som hadde et fall i sitt første løp, kom ned til ellevill jubel og innkasserte 89 poeng! En strålende score, som mange trodde ville holde helt inn. Med fem igjen på toppen var derimot alt langt fra avgjort.

 

På toppen hadde vi Silje Norengdal, som med et uheldig fall i første runde var sugen på å vise hva hun er god for. Et fantastisk løp, om vi skal tro de norske kommentatorene, ble dessverre ødelagt av en overrotasjon på siste hopp og fall. Silje var tydelig skuffet over egen innsats, hun hadde nok ambisjoner om å gjøre det bedre på hjemmebane, og var ikke til å trøste i målområdet.

 

Så kom de fantastiske løpene vi hadde ventet på, både Anderson og Marino hadde to fantastiske løp i bakken og ingen var sikre på hvilken vei det kom til å gå, før dommerne til slutt landet på 88 og 86.66 poeng.

 

Det betydde at Anna Gasser gikk til topps på pallen for første gang i en X Games konkurranse.

 

Vi gratulerer og kaster ut slengkyss i alle retninger.

 

Anna Gasser – Run 1. 74.66p– Run 2. 89.00p

Jamie Anderson – Run 1. 38.33p – Run 2. 88.00

Julia Marino – Run. 1. 20.66p– Run 2. 86.66p

Enni Rukajärvi – Run 1. 80.00p – Run 2. 85.33p

Spencer O´brien- Run 1. 60.66p – Run 2. 78.00p

Hailey Langland – Run 1. 59.33p – Run 2. 50.00p

Cheryl Maas – Run 1. 55.00p – Run 2. 23.00p

Silje Norendal – Run 1. 31.66p – Run 2. 40.33p

 

Pin It on Pinterest

Share This