08

Mars 2017

Author: Fredrik Fløgstad

Photographer: Caroline Strømhylden

Kvalifisering Slopestyle ski

Etter at Snowboardkvalifiseringen tidligere på dagen ble utsatt, var det skifolkene som fikk æren av å sparke i gang Slopestyle. Hvordan ville det gå med de justeringene som var gjort i bakken?

 

16 skiskodde gutter i to heat skulle forsere Hafjells nye Slopestyle-park. Alt i håp om å gå videre til finalen. Av disse ville åtte kvalifisere seg, og effektivt kutte mannlige finaledeltagere til samme nivå som kvinnene.

 

I løpet av kvelden fikk hver kjører to forsøk til å imponere de seks dommerne i den godt over 500 meter lange løypen. Hoveddommer for anledningen var Jason Arens, et navn som i mine øre ikke ringer noen bjeller, men som sikkert har sitt på det rene. Det beste løpet ville telle mot kvalifiseringen, og avgjøre om det ble finale eller ei.

 

Da klokken slo syv satte kveldens første utøver utfor. Alex Hall fikk æren av å kjøre Games Norways første poenggivende løp. Det som så ut til å bli et bra første løp endte dessverre med fall på tredje siste elementet og langt fra perfekt poengsum på 17.33.

Neste ut var Christian Nummedal, som kvalifiserte seg i de lokale rundene. Christian, med fordel av tilnærmet hjemmebane slo til med et veldig bra løp som gav han 82.66poeng og sendte han opp i en soleklar ledelse.

 

De andre fulgte i raskt tempo, og halvveis ut i første kvalifiseringen var det de følgende som så ut til å trekke det lengste strået.

N. Goepper 87.33p

C. Nummedal 82.66p

B. Brown 79.66p

W. Mceachran 75.33p

A. Bellemare 55.00p

A. Beaulieu-Marchand 24.00p

J. Tjader 23.00p

A. Hall 17.33p

 

Det første norske håpet fikk en pangstart, og det gjennstod å se om han gikk like hardt ut for å forbedre seg i siste runde.

 

Pulje to kunne ikke være dårligere enn den første og lot seg ikke be to ganger før de ga seg i kast med bakken. Etter de tre fallene vi fikk se i første pulje var det kun en som var uheldig denne gangen, og resultatet ble som følger:

G. Kentworthy 91.33

J. Wells 90.0p

A. Ragetti 84.33p

Ø. Braaten 80.33p

J. Woods 73.00p

J. Christensen 71.66p

M. Williams 68.00p

A. Harlaut 9.00p

Gutta i de siste 8 plassene innså nok at de måtte gi alt i sitt siste løp. De hadde ingenting å tape. For noen var det dessverre ikke nok, andre igjen var uheldige en andre gang, Bobby Brown fikk samme poengsum en gang til og E. Mceachran klatret opp til kvalifisering.

 

De endelig 8 kvalifiserte ble som følger;

James Woods 94.66p

Nick Goepper 93.00p

Gus Kentworthy 91.33p

Joss Christensen 91.00p

Øystein Braaten 90.33p

Jossi Wells 90.00p

McRae Williams 87.33p

Andri Regatti 87.33p

 

Dette betyr ett norsk navn blir å finne på startslisten i finalen, med Øystein Braaten. Christian Nummedal så lenge ut til å kvalifisere seg med det suverene første løpet, men havnet til slutt på en 10 plass, kun 5 poeng unna kvalifisering.

Dette gir både gull- (Øystein Braaten) og sølvvinner (McRae Williams) fra X Games Aspen i finalen på torsdag. Mens Alex Beaulieu-Marchand som tok bronse dessverre ikke kvalifiserte seg med to uheldige renn.

 

Med 6 av 8 kvalifiserte som klokket inn over 90poeng ligger det an til å bli en super finale i morgen. Alle med billett bør glede seg.

Pin It on Pinterest

Share This